Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja norjalainen Spacemaker tuovat AI-älyteknologian kiinteistömarkkinoille

09.06.2020

Lehdistötiedote Helsinki/Oslo 9.6.2020

Arkkitehdit Soini & Horto on ensimmäinen suomalainen arkkitehtitoimisto, joka ottaa käyttöön Spacemakerin AI-älyteknologiaan perustuvan sovelluksen.

Arkkitehdit Soini & Horto Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas Kalle Soini ja norjalaisen Spacemakerin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Havard Haukeland julkistavat tänään yhteistyösopimuksen, joka liittyy Spacemakerin AI-älyteknologiaan perustuvan arkkitehtisuunnittelusovelluksen kehittämiseen ja käyttöönottamiseen Suomen markkinoilla.

Soini & Horto on yksi Suomen merkittävimmistä asuntosuunnitteluun ja sen kehittämiseen panostavista arkkitehtitoimistoista. Nyt se on myös Spacemakerin ensimmäinen virallinen yhteistyökumppani Suomessa. Spacemaker luottaa toimiston laajaan osaamiseen ja kokemukseen sekä mahdollisuuteen kerätä yhteistyön myötä arvokasta tietoa suomalaisesta rakentamisen kulttuurista ja siihen liittyvistä säädöksistä. Yhteistyön myötä Soini & Hortolla on merkittävä rooli sovelluksen jalkauttamisessa Suomen markkinoille huomioiden alan nopean teknologisen kehityksen.

”Sen lisäksi, että Spacemaker ja me AS&H:ssa jaamme yhteneväisen vision liittyen tulevaisuuden yhteiskunta- ja kaupunkisuunnittelusta, uskomme myös, että rakennusteollisuuden digitalisaatio on avain tämän vision toteuttamiseen. Uskomme uuden teknologian, kuten tekoälyn, ja generatiiviisen suunnittelun synnyttävän uusia mahdollisuuksia, jotka eivät ole millään lailla esteenä luovalle arkkitehtisuunnittelulle tai projektien johtamiselle. Päinvastoin, molempien huomioiminen jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa edesauttaa liiketoimintaamme kehittymään ja kasvamaan. Tästä syystä olemme innoissamme mukana kehittämässä Spacemakerin uutta merkittävää teknologiaa”, sanoo AS&H:n Kalle Soini.

Spacemaker tekee uraauurtavaa työtä yhdistämällä data-automaation, tekoälyn ja generatiivisen suunnittelun. Yhteistyönä tehtävä, läpinäkyvä suunnittelu säästää suunnittelun alkuvaiheessa huomattavasti aikaa kannattavuustarkasteluissa ja maanhankinnassa.

“Koska Site intelligence -alustamme on laatuaan ensimmäinen rakennushankkeiden alkuvaiheeseen tarkoitettu työkalu, on tutkimustyön tekeminen toimintamme keskiössä. Yhteistyö Soini & Horton kaltaisen maineikkaan toimiston kanssa on tärkeää, koska sen avulla voimme varmistaa tuottavamme pysyvää arvoa suomalaiselle asiakaskunnalle ja samalla meillä on mahdollisuus kehittää tuotettamme”, toteaa Havard Haukeland, Spacemakerin toimitusjohtaja.

Arkkitehdit Soini & Horto Oy
Vuonna 2007 perustettu Arkkitehdit Soini & Horto Oy (AS&H) on yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä arkkitehtitoimistoista. Yritys työllistää Helsingissä 70 arkkitehtia, avustavaa suunnittelijaa ja muiden tukitoimintojen edustajaa.
AS&H:in osaamisen ytimessä on asunto-, hotelli- ja liikekiinteistöjen suunnittelun lisäksi kaavoitus- ja maankäytön suunnittelu. Yritys tuottaa suunnittelupalveluja rakennusalan ammattilaisille eli suurille rakennusliikkeille, kiinteistöjen omistajille ja rakennusalan merkittävimmille kehittyville yrityksille. AS&H rakentaa uudenlaista kaupunkiympäristöä huomioiden kaikessa suunnittelussaan kestävän kehityksen periaatteet. Merkittävimmät viimeaikaiset projektit monien asuntosuunnitteluprojektien lisäksi ovat olleet Pasilan Tripla sekä Hotel Indigo ja Lapland Hotels Bulevardi Helsingissä. AS&H uskoo, että paremmalla ajattelulla ja paremmalla suunnittelulla syntyy parempi maailma.
www.soinihorto.fi

Spacemaker
Vuonna 2016 perustetun Spacemakerin missiona on auttaa rakentamaan parempia ja kestävämpiä kaupunkiympäristöjä. Spacemaker on kehittänyt AI-teknologian, jonka avulla kiinteistökehittäjät ja arkkitehdit voivat nopeasti maksimoida rakennuksen sijaintiin liittyvät mahdollisuudet tuottamalla ja arvioimalla fyysiseen tietoon, rakennussäädöksiin ja mieltymyksiin perustuvaa tietoa.
Spacemaker työllistää yli 100 henkilöä. Kesäkuussa 2019 yritys sai riskipääomasijoittajilta Atomico ja Northzone rahoitusta $25 miljoonaa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oslossa, mutta se on laajentamassa toimintaansa kansainvälisille markkinoille. Tällä hetkellä toimintaa on Barcelonassa, Tukholmassa, Göteborgissa ja Pariisissa sekä Bostonissa akateemisessa tutkimusinstituutissa MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology), jonka kanssa se tekee myös yhteistyötä.
Spacemaker on osakkaana merkittävissä eurooppalaisissa kiinteistökehitysyhtiöissä kuten Bouygues, Skanska, JM, OBOS, AF Gruppen ja NREP. Vuonna 2019 Norjan Rakennusteollisuus palkitsi yrityksen innovaatiopalkinnolla.
www.spacemaker.ai