Henrik Simelius, osakas, arkkitehti SAFA

27.11.2019

Minä ja AS&H

Aikaisempi työkokemukseni ennen AS&H:ta on suuremmista arkkitehtitoimistoissa. Etsiessäni uutta työpaikkaa vuonna 2011, kuulin positiivisia viestejä AS&H:n (silloinen Inter-Arch) toiminnasta. Pian aloitinkin yhteisteistyön heidän kanssaan konsulttina. Työntekijöitä oli silloin kymmenkunta. Toimiston kasvaessa siirryin 2017 AS&H:n palkkalistoille tiiminvetäjäksi.

Innostun

Minua innostaa hyvä arkkitehtuuri ja siihen johtava monivaiheinen, poikkitieteellinen polku. Joskus mietin, miten rakennuksia yleensä kyetään loppuun asti hallitusti rakentamaan, kun suunnittelussa pitää huomioida ympäristö, tilaajan ja urakoitsijan toiveet, muut suunnittelualat, lainsäädäntö, kaupunkien tahtotilat ja kokonaisvaltainen taloudellisuus. Sopassa on niin sanotusti monta keittäjää.
Tietotekniikka kehittyy alallamme hurjaa vauhtia ja olen kiinnostunut sen laaja-alaisesta hyödyntämisestä työssämme. Tästä esimerkkinä parametrisen suunnittelun mahdollisuudet ja datan käyttäminen hankkeiden projektisuunnitelmien tarkentamisessa. Myös seuraavan sukupolven teknisen osaamisen hyödyntäminen herättää ajatuksia ja mahdollisuuksia.
Olen innostunut työkulttuurin kehittämisestä. Omalta osaltani pyrin kehittämään työkulttuuriamme resursoinnin eli työnsuunnittelun muodossa. Pitkäjänteinen työnsuunnittelu takaa työrauhan ja työn laatu paranee. Läpinäkyvyys tässä edesauttaa työkulttuurin ja työn kehittämistä.

Arvostan

Arvostan osaavaa ja ammattimaista henkilökuntaamme yhdistettynä hyvään ja rentoon työilmapiiriimme. Tämä ei ole ihan itsestään selvä ja helppo yhtälö. Arkkitehtialalla on tällä hetkellä työntekijän markkinat ja olen iloinen siitä, että meillä AS&H:ssa on vaihtuvuus tästä huolimatta ollut kovin vähäistä.

Olen ylpeä

Päivän kunto ratkaisee. Viimeinen valmistunut projekti on aina osaamismittarin kärjessä. Edellinen eli Aviabulevardi II oli monessa mielessä onnistunut projekti, vaikka siitäkin jäi vielä opittavaa seuraaviin hankkeisiin. Hankkeet tehdään aina ryhmätyönä, onnistuminen on osiensa summa.

Minä

Kiinnostuksen aiheet ovat vuosien mukana muuttuneet, mutta jotkut niistä ovat edelleen aktiivisia. Päällimmäisinä harrasteina ovat kalastus, puutyöt ja erilaisten ruokakulttuurien seuraaminen. Nuorempana olin aktiivinen koripalloilija, nyt harrastaminen on siirtynyt katsomoon.