Marja-Liisa Honkanen, osakas, arkkitehti SAFA

12.11.2019

Minä ja AS&H

Aloitin AS&H:lla vuonna 2014. Triplan projekti oli silloin juuri alkamassa ja minua pyydettiin siihen pääsuunnittelijaksi. Jouduin miettimään kuukauden päivät, irtaudunko silloisesta hyvästä työpaikastani, mutta lopulta tein päätökseni AS&H:n hyväksi. Täällä oli silloin 25 työntekijää, joista yli puolet oli minulle vanhoja tuttuja vuosien takaa, mukaan lukien yrityksen perustajat Kalle ja Sami. Olimme olleet aikoinaan saman työnantajan palveluksessa ja vaikka näistä Evatan ajoista olikin jo vierähtänyt kuutisen vuotta, AS&H:lla aloittaessani tunsin palanneeni tuttuun työyhteisöön, vanhojen työkavereiden pariin. Oloni oli luottavainen ja tiesin tulevani yhteisöön, jossa on vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Hyvä työkulttuuri ja mielenkiintoinen Tripla-projekti vahvistivat siis lopullisen päätökseni aloittaa AS&H:lla.

Innostun

Eniten minua innostaa muiden kanssa yhdessä tekeminen, tiimityö. Tiimi saa aikaiseksi niin paljon enemmän kuin yksi ihminen. Voisin sanoa, että kun tiimissä on oikea porukka, saamme aikaiseksi pieniä ihmeitä. Tämä korostuu työssämme, jonka tavoitteena on luoda uutta ja ratkaista ongelmia – luovasti. Voin käyttää luovuutta työssäni rajattomasti. Upeaa on myös se, että työssämme voi iloita toisen ideasta yhtä paljon kuin omastaankin. Yleensä ottaen arkkitehtuuri on lähellä sydäntäni; tilalliset kokemukset, valot ja värit.

Arvostan

Meillä on hieno yhdessä tekemisen meininki ja vahva yrityskulttuuri. Saamme vapautta ja vastuuta, mikä kertoo vahvasta luottamuksesta meihin työntekijöihin ja osaamiseemme. Voimme ja haluamme antaa parastamme ja käyttää kykyjämme. Meillä on matala hierarkia, mikä näkyy mm. vapaana ajatusten vaihtona kenen tahansa kanssa. Ja kaiken tämän lisäksi meillä on myös hauskaa.

Olen ylpeä

Olen ylpeä siitä, että olen saanut olla osa joukkoa, joka teki Triplaa. Se on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen projekti ja mittakaavaltaan sellainen, että harvoin osuu kohdalle. Kyse on Keski-Pasilan veturihankkeesta, maamerkistä, joka synnyttää uudenlaista kaupunkikuvaa. Olen toiminut Triplassa yhtenä neljästä pääsuunnittelijasta vastaten kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen suunnittelusta. Tripla on tarjonnut runsain mitoin ammatillisia haasteita projektin laajuudesta johtuen. Hollantilainen arkkitehtitoimisto OMA loi kilpailuvaiheessa ennakkoluulottomat puitteet uudelle kaupunkikeskukselle, ja tarjosi erilaisen lähestymistavan kuin mitä suomalaisessa arkkitehtuurissa on perinteisesti totuttu näkemään. Ylisuuren mittakaavan ja jalankulkijan mittakaavan vuoropuhelu ja yhdistäminen samassa hankkeessa on ollut hyvin mielenkiintoista.
Olen saanut tehdä yhteistyötä myös Triplan aseman puolta suunnittelevan Sweco Arkkitehtien kanssa, mikä on tuonut oman positiivisen lisänsä tähän projektiin. Kaiken kaikkiaan Tripla on lisännyt mielenkiintoani työtäni kohtaan ja mikä parasta, olen oppinut tämän projektin aikana todella paljon.


Minä

Harrastan kulttuuria sen eri muodoissa; mm. kirjallisuutta, musiikkia, teatteria ja elokuvia. Kirjallisuudessa minua kiehtoo erityisesti eri kulttuureissa ja ajassa liikkuvat tarinat. Tämän lisäksi luonto ja siellä liikkuminen on minulle erityisen tärkeää. Onnellisimmillani olen, kun unohdan itseni ja löydän ympäriltäni uusia ennennäkemättömiä ihmeitä. Kaupungeissa, metsissä, ihmisissä.